Financiranje i bogatstvo crkvi

Početna stranica » Analize i stručne analize » Zagrebačka nadbiskupija umirovila preč. Miju Gabrića i isključila ga iz crkvene službe

Zagrebačka nadbiskupija umirovila preč. Miju Gabrića i isključila ga iz crkvene službe

Pridružite nam se na Facebook-u!

Pratite nas na Twitter-u!

POTPIŠITE PETICIJU ZA POTPUNO UKIDANJE FINANCIRANJA VJERSKIH ZAJEDNICA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA!

bg-header-top

Izvor: https://direktno.hr/zivot/vjera/zagrebacka-nadbiskupija-umirovila-prec-miju-gabrica-i-iskljucila-ga-iz-crkvene-sluzbe-149214/

Po završetku Upravno kaznenog postupka na nadbiskupijskoj razini, bivši prebendar i dekan Zbora prebendara preč. Mijo Gabrić umirovljen je i nije mu povjereno vršenje niti jedne crkvene službe te ima obavezu obdržavanja nametnutih kaznenih mjera.

 

07.03.2019. u 16:06

Drugi bivši članovi Zbora prebendara prihvatili su odluke i mjere donesene u odnosu na njih u Izvan sudskoj odluci, navodi se u priopćenju Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije objavljenom 7. ožujka, piše IKA.

Potaknut upitom od strane medija u vezi članova Zbora prebendara Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije uputio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Na nadbiskupijskoj razini Upravno kazneni postupak glede članova Zbora prebendara vođen je i završen donošenjem Izvan sudske odluke. Kongregacija za kler 14. rujna 2018. godine potvrdila je u cijelosti nadbiskupijsku Izvan sudsku odluku kao i sve izrečene odluke i kaznene mjere bivšim članovima Zbora prebendara.

Po završetku Upravno kaznenog postupka na nadbiskupijskoj razini, bivši prebendar i dekan Zbora prebendara preč. Mijo Gabrić umirovljen je i nije mu povjereno vršenje niti jedne crkvene službe te ima obavezu obdržavanja nametnutih kaznenih mjera. Drugi bivši članovi Zbora prebendara prihvatili su odluke i mjere donesene u odnosu na njih u Izvan sudskoj odluci.

Protiv Odluke Kongregacije za kler preč. Ilija Žugaj podnio je utok Vrhovnom sudu Apostolske signature. Taj postupak pri Vrhovnom sudu Apostolske signature sada je u tijeku.

Za daljnje poslanje i crkveno djelovanje Zbora prebendara izrađen je novi Statut Zbora prebendara koji je predan Kongregaciji za kler na potvrdu. Nakon potvrde novog Statuta pristupit će se imenovanju novih članova Zbora prebendara.

Po završetku cjelovitog slučaja vezanog uz Zbor prebendara ovaj Tiskovni ured izdat će šire priopćenje za medije, kao što smo to prethodno najavili, navodi se u priopćenju.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: