Financiranje i bogatstvo crkvi

Početna stranica » Izjave » Ja sam kršćanin, ali ne podložnik crkve koji slijedi “katoličkog” ili “evangeličkog” Isusa. Slijedim onoga koji nije u niti jednoj crkvenoj organizaciji, koji je za sebe rekao: Ja sam put, istina i život. Tko se drži moje riječi živjet će i neće smrt okusiti.

Ja sam kršćanin, ali ne podložnik crkve koji slijedi “katoličkog” ili “evangeličkog” Isusa. Slijedim onoga koji nije u niti jednoj crkvenoj organizaciji, koji je za sebe rekao: Ja sam put, istina i život. Tko se drži moje riječi živjet će i neće smrt okusiti.

Pridružite nam se na Facebook-u!

Pratite nas na Twitter-u!

POTPIŠITE PETICIJU ZA POTPUNO UKIDANJE FINANCIRANJA VJERSKIH ZAJEDNICA IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA!

bg-header-top

Iščeznuo u ždrijelu bogate Crkve

Mnoge godine, predugo, bio sam crkveni “rob” što plaća, dok nisam uzeo Bibliju u ruke i usporedio evanđelja s crkvenim naukom, a život i djelovanje Isusa sa životom i djelovanjem crkvenih dužnosnika. Nakon toga sam istupio iz Crkve. Dobri novac, decenijama plaćani crkveni porez, propao je dakle, ni za što i ni zbog čega iščeznuo u ždrijelu bogate Crkve. Danas bih ga mogao neophodno upotrijebiti za svoje izdržavanje jer dobivam samo malu mirovinu. Zar ga se ne može tražiti natrag od institucije Crkva kad čovjek spozna da su ga crkveni funkcionari prevarili?
Bibliju još nisam zaklopio, nego sam si iz nje prepisao ono što vjerujem da je Isus rekao. Htio bih da napišete još nekoliko ovakvih prosvjetiteljskih “Proroka”. Možda će se poneki porezni platiša probuditi ranije od mene i prištedjeti svoj crkveni porez za svoje kasnije izdržavanje ili će time pomoći ljudima potrebitim pomoći. Bilo bi prikladno dati pomoć onima kojima je pomoć potrebna – ali bolje ne preko organizacija za pomoć. Dio njih su isti gutači novca kao crkve.

Vražji kružni tok

Postaje sve luđe. Je li država postala ludom kućom ili Crkva države, državnom Crkvom? Na stranici 33 čitam: “Bez biskupa nemojte činiti ništa … Tko poštuje biskupa, njega Bog poštuje. Tko bez biskupa nešto čini, služi vragu.”
Poznato je da je kardinal viši od biskupa. Ako čovjek npr. čini ono što kardinal Groer živi primjerom svojim podčinjenima, hoće li automatski s njim otići do vraga? Ili to vrijedi samo za biskupe? Ili se treba ponašati samo kao biskupi?
Prema prilikama i tu se dođe od zla na gore, od biskupa do kardinala Groera ili od kardinala Groera do biskupa. Tko će za koga metnuti ruku u vatru? Ja za nikoga – niti za biskupa, niti za kardinala.
Ja sam kršćanin, ali ne podložnik crkve koji slijedi “katoličkog” ili “evangeličkog” Isusa. Slijedim onoga koji nije u niti jednoj crkvenoj organizaciji, koji je za sebe rekao: Ja sam put, istina i život. Tko se drži moje riječi živjet će i neće smrt okusiti.
U svakom slučaju Prorok br. 13 je informativan pregled činjenica koji će sigurno dati misliti još mnogim ljudima i pripomoći daljnjoj jasnoći.

Reakcija čitalaca na objavljenu brošuru Prorok br. 13. (Razgovor dva teologa sa Proročicom)

Pripremila: Ana Jurić

 


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: